Бебешко кафе събира в Казанлък млади майки
От 1 до 7 август се чества Световната седмица на кърменето. Както всяка година, Ла Лече Лига Българиятрадиционно я отбелязва с редица събития в страната. В Казанлък за осма поредна година, седмицата ще бъде отбелязана с две кърмачески срещи, организирани от местната Ла Лече Лига група.
На 1 август, понеделник, от 10.30 часа, се организира Бебешко кафе с Ла Лече Лига на тема: „Елате да зададете своите въпроси за кърмене и да помогнете с опит и мнение на нуждаещите се майки”. Бебешкото кафе ще бъде сервирано в кафе-бистро “DE NOVO”, намиращо се на ул.”Македония” 8А /зад паметника на Георги Кирков/.

На следващия ден от 18.00 часа се организира среща в източната част на парк „Розариум” по често задавани въпроси, свързани с кърменето.

Глобалната тема на Световната седмица на кърменето тази година е „Кърменето в подкрепа на устойчиво човешко развитие”, като основната цел е да информира, насърчи и помогне на повече родители да научат за възможностите и ползите от кърменето в дългосрочен план.

Ла Лече Лига е нестопанска, изцяло доброволческа организация с голям авторитет в своята област, която има за цел да подкрепя и информира кърмещите майки, да провежда обучения на медицински лица и майки с опит в кърменето.