„Бъдеще за децата“ предлага лято с бисквитени изненади

„Бисквитено лято“ е инициатива в подкрепа на Работилничка „Бисквитките“ и момичетата, които работят в нея, финансирана от “Равни БГ”. През оставащата част от лятото и първите есенни дни, екипът на сдружението ще организира и проведе общо 8 мини-уъркшопa за декориране на бисквитки, като 2 от тях ще бъдат онлайн.

„Всичко изглежда невъзможно, докато не го направиш. Да го направим!“, е мотото на инициативата, която ще се реализира в дворното пространство на Комплекса за социални услуги на ул. „Войнишка“ 25 в Казанлък. Всички, които търсят разнообразие и нещо ново, деца и техните родители, батковци, каки, баби и дядовци, които обичат предизвикателствата, и обичат да се забавляват заедно, могат да станат част от поредицата събития.

Основната цел на инициативата „Бисквитено лято“ е да се осигурят условия и щадяща среда за включване на хората с увреждания в живота на общността, създаване на предпоставки за социализация, равнопоставеност и овластяване на жените с увреждания, поставяне на основите на солидарност и положителен диалог между различните социални групи.

„От началото на своето съществуване сдружение „Бъдеще за децата“ работи с рискови групи. Чрез дългогодишна и упорита работа на целия екип и екипа на община Казанлък, успяхме да създадем подкрепяща среда за деца и младежи със специални потребности и техните семейства, като всичко това се случва посредством различните социални услуги и реализацията на проекти за социално включване“, споделят от сдружението.