Балерините от „Грация” заминават за световен фестивал с подкрепата на „Алтернативата на гражданите”
Общинските съветници от „Алтернативата на гражданите“ чрез фондация „Алтернативата на гражданите За Казанлък“ оказаха финансова подкрепа и на Балетен танцов център (БТЦ) „Грация“ към Народно читалище „Възродена Искра – 2000“, съобщи председателят на читалищното настоятелство Николай Александров. Средствата, предоставени на малките казанлъшки грации, ще бъдат използвани за покриване на транспортните разходи за участието им в Световните финали Dance World Cup в Прага, Чехия. Това уточни Николай Александров и изрази благодарност от името на читалището и на Балетния център към него за оказаната ценна подкрепа.

Ансамбъл „Грация“, с ръководители Алла и Юлиана Ангелови, получи правото да представи България на световното танцово първенство, след като премина успешно националните квалификации у нас. По думите на Алла Ангелова, основател на центъра, педагог и хореограф на талантливите балерини, съставът е спечелил 14 квоти за участие в международния форум. Това постижение е най-яркото доказателство за големите възможности на малките танцьори от казанлъшката балетна школа. Момичетата заминават за Прага на 2 юли и там ще се представят с четири изпълнения – соло, трио, квартет и ансамбъл. Те ще се срещнат със свои връстници от 54 държави и ще обменят опит в танцовото изкуство.

А на 18 юни 2024 г. от 18.00 часа във Военен клуб - Казанлък, на сцената ще танцуват малките балеринки на БТЦ "Грация" от групите: подготвителна група "Бейби балет", начинаещи "Кокичета" и малко напреднали "Люляци". Вход свободен.