Делегация от „Арсенал“ АД - Казанлък, водена от изпълнителния директор на дружеството Николай Ибушев, бе сред официалните гости на специалния прием в Посолството на Република България в Индия, даден по случай Националния празник на страната ни.
Десетки дипломати и представители на бизнеса от цял свят са уважили с присъствието си събитието. В състава на делегацията с гости от „Арсенал“ бяха и първият изпълнителен директор на дружеството Станил Станилов и екипът на офис „Индия“ на търговското дружество „Арсенал 2000“.
На приема „Арсенал“ АД присъства и със специален билборд.


Поканата към казанлъшката делегация съвпада с провеждането в индийската столица Делхи и на друго знаково и значимо за развитието на двустранните отношения в сферата на икономическото сътрудничество между Индия и България събитие - 18-ата сесия на Българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Съставът на комисията от българска страна е одобрен с решение на Министерския съвет на Република България и подписан от министър-председателя Бойко Борисов. Председател на комисията за разговори с представителите на Индия отстрана на България е Александър Манолев - заместник-министър на икономиката. В състава й са включени и извънредният и пълномощен посланик на България в Индия Петко Дойков, изпълнителният директор на „Кинтекс“ ЕАД - Александър Михайлов, и Атанас Богданов - председател на Съвета на директорите на ВМЗ - Сопот.

В работа на 18-ата сесия на Комисията за българо-индийско икономическо сътрудничество са участвали и началници на кабинети в Министерството на икономиката и земеделието, директори на дирекции, експерти, представители на министерствата на туризма, транспорта, съобщенията и външните работи, представители на българската предприемаческа общност и на Националната компания „Индустриални зони“ ЕАД.

Приятелски и интензивни са установените дългогодишни двустранни отношения между България и Индия, те са изградени на базата на взаимноизгодно партньорство. Приоритет в тези отношения е търговско-икономическото сътрудничество, в което „Арсенал“ АД има традиционно участие и принос.

Присъствието на делегация от „Арсенал“ по време на такъв форум е закономерно, то е поредното доказателство за доверието и авторитета, които фирмата има в Индия.