Августовски наплив на гробниците Средно по 1 000 лева дневно са приходите от посещения само в копието на Тракийската гробница в Казанлък, научи zakazanlak.bg. Билетът за посетителите е 6 лева, без тези с пакетните цени.
Интересът към културата на траките е огромен и с всяко лято броя на туристите, които посещават земите им тук, се увеличава.

Тази година огромен интерес към тракийските гробници в района проявяват туристи от Австралия, Аржентина, както и от традиционните азиатски страни, с интереси в Долината на розите- Китай, Корея, Япония. Многобройни са туристите от Европа, основно французи, испанци, германци.
Все повече туристите търсят автентични места, без модернизирана и урбанизирана инфраструктура, с възможно най- близък досег до миналото, е впечатлението на екскурзоводите.

Огромен е интересът и към Музея на розата, който е запазена дестинация в маршрутите на всички туроператори.
Туристите се интересуват както от специализираните беседи, така и от малко известни факти за траките и техния бит.
Независимо че от почти две десетилетия е затворен за туристически визити, Паметникът на Бузлуджа, известен като Чинията продължава да привлича огромен интерес на турсит от чужбина, които след като разгледат тракийските гробници настояват да посетят и този паметник от соца.

Картички, продукти от розово масло и розова вода, и магнити от района са масовите сувенири, които отнасят със себе си за спомен от Долината на розите и траките..