Ателие за 3D-книги за първи път в Казанлък

За първи път в Казанлък ще бъде проведено Ателие за изработване на 3D-книги. Ателието ще бъде отворено за възпитаниците на школа "Арт линия" и всички желаещи да се включат на 12, 13 и 14 февруари. Мястото е в учебните зали на Школата.

Иновацията, която е едно хармонично съчетание на литература и изкуство, ще бъде представена за първи път в града на розите от гост-преподавателя Невена Ненова. Младата художничка е завършила „Илюстрация”, преподава и често пътува до Франция, където също споделя опита си. Домакин на Ателието за изработване на триизмерни книги е школа „Арт линия” с ръководител художничката Ваня Запрянова.

„Целта е децата в школата да научават все повече нови неща, както и да се подготвим за издаването на наша книга по случай 20-ия рожден ден на „Арт линия”, споделя Ваня Запрянова. Идеята е децата да мислят върху картините си и, рисувайки да създават не само образи, но и текстове. Всъщност, съчетаването на образите с текстовете, на изяществото на рисунъка със силата на мисълта, отдавна стои като концепция пред художника Росен Дончев, кой заедно с Ваня Запрянова не само творят, но и работят върху нови проекти, търсят нови възможности в арт пространството.

Триизмерните книги, в които възпитаниците на школа „Арт линия” ще вложат своите идеи и художествени умения, е още едно ново начало, което поставя своите предизвикателства пред малките таланти в града на розите.