За седми път най-голямото машиностроително предприятие в България - "Арсенал" АД, отваря врати за Деня на бъдещето. Събитието ще се проведе на 19 април с начало 13.00 часа и е насочено към ученици от началното и средно образование.

"Ще имате възможност да се запознаете с модерно оборудване и технологични линии в машиностроенето, съвременни средства и технологии за създаване на промишлени продукти, както и с работни условия, отговарящи на високи стандарти. Ще можете да контактувате непосредствено с водещи наши специалисти, да зададете въпроси и получите отговори по теми, касаещи фирмата.
Всичко това ще Ви даде актуална представа за „АРСЕНАЛ” АД, за направените инвестиции през последните години и възможностите, които се предоставят за служители и специалисти. Надяваме се, че предизвиканият интерес ще е от полза на голяма част от вас за професионално ориентиране както в учебния процес, така и при избора на работа! ", се казва в поканата, отправена от дружеството към училищата в Казанлък.

Създадена е организация по посрещане на групите ученици, придружени от учители, и посещенията в различни структури на дружеството. Денят на отворените врати в "Арсенал", наречен още Ден на бъдещето, защото е насочен към подрастващите и тяхната бъдеща професионална ориентация, се радва на огромен интерес от страна на възпитаниците на основните и средни училища в община Казанлък.