Единствената местна коалиция, регистрирана за участие в местните избори на 27 октомври в община Казанлък - “Алтернативата на гражданите “, която е на пракиак новото име на досегашната група на Експерти за Казанлък, регистрира листаат си с кандидати за общински съветници.
Регистрацията е под номер 82 на ОИК Казанлък.
Новото име на добре познатата група на Експерти за Казанлък, която имаше свои съветници в три последователни Общински съвета, се наложи заради Решение № 936-МИ от 2 септември 2019 г. на Централната избирателна комисия, което регламентира правилата, относно наименованията и абревиатурата на местна коалиция.

„Алтернативата на гражданите“ ще участва с пълна листа, с 37 кандидати за общински съветници.
В нея са включени ръководители на различни фирми, частни преприемачи, лекари, преподаватели, представители на туристическия бранш, банковото дело, както и бившият народен представител Иван Дочев.
Водач на листата за пореден път е Почетният гражданин на Казанлък, Николай Ибушев, изпълнителен директор на най- голямата фирма в страната- „Арсенал“ Казанлък.
След него в листата са досегашните общински съветници, също арсеналци,инженерите Янко Запрянов- директор „Технологично оборудване и иновации“ и Цветан Шиков- ръководител направление „Проектиране, инвестиции и строителство“.
След тях е Драгомир Петков, също досегашен съветник, директор на Общинска банка в Казанлък, петата позиция е за един от най- активните общински съветници до сега – инж. Владимир Чучумишев, също арсеналец, ръководител „Техническо развитие“ във фирмата.


Пет са новите имана в листата на местна коалиция „Алтернатива на гражданите“, сред познатите имена на досегашните Експерти за Казанлък.


Това са заместник-директорът по производствените въпроси на „М+С Хидравлик“ Калин Божков, заместник-директорът на Завод 6 Павлин Кръстев, ветеринарният лекар Петя Колева, строителният предпримач Дончо Дончев и преподавателят по химия от ПГ „Иван Хаджиенов“ Георти Даскалов.

Пълният състав на листата на „Алтернативата на гражданите“ изглежда така:


Николай Христов Ибушев,
Янко Тонев Запрянов
Цветан Тенев Шиков

Драгомир Влаев Петков

Владимир Йорданов Чучумишев

Мариета Петрова Пепелешкова

Добрин Цветанов Драгнев

Красимира Белчева Харизанов

Пламен Костов Стайков

.Атанас Петков Бозов

Любомир Койчев Лалев

Калин Петров Божков

Христо Стоянов Карастойнов

Красимир Андреев Папазов
Даниела Георгиева Хубенова
Елена Иванова Гамова
Петър Кирилов Щирянов
Мариана Драганова Демирева
Красимир Михайлов Дамянов
Георги Димов Даскалов
Антония Димитрова Славова
Станка Иванова Костова

д-р Апостол Костов Терзиев

Георги Добрев Добрев
Билян Тошков Тошков
Петър Димитров Кирев
Дончо Иванов Дончев
Петър Веков Веков
Иван Колев Дочев
Петър Василев Кръстев
Павлина Иванова Делчева
Павлин Ангелов Кръстев
Албена Василева Петрова
Денчо Станев Христов
Петя Колева Димова-Голакова
Танчо Димитров Михайлов
Венко Здравков Юнаков

На 25 септември ще е ясен номера на бюлетината, с която ще се яви на местните избори Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“.