За поредна година в казанлъшкото село Енина малки и големи се събраха на площада, за да опитат най-вкусните коледни гозби, приготвени от сръчните ръце на местните кулинарни майстори. Комисията, съставена от общинските съветници от „Алтернативата на гражданите” Добрин Драгнев и Петя Папазова и главния редактор на в. „Трибуна Арсенал” Юлия Младенова бе изключително затруднена в избора си. Вкусни сармички, пълнени чушки, боб в гърне, вити баници с тиква, с ориз, със сирене, разкошни погачи, сладкиши във форма на елхички и сърчица, тортички и кексчета – такова изобилие и фантазия съперничи дори на „Черешката на тортата”.


Първо място в кулинарното състезание спечели Пенсионерски клуб „Любородие”, като неговата председателка бе "завъртяла" невероятна баница с ориз. На второ място комисията отличи ОУ „Христо Ботев” в село Енина, а погачата на учителката Сия Янкова бе толкова вкусна, че изчезна от трапезата буквално за няколко минути. На трето място се класира читалище „Енинче – 2022”, чиито членове бяха приготвили кулинарни изкушения, сред които прекрасни сармички и питка с мед.

Коалиция „Алтернативата на гражданите” осигури наградите на победителите в кулинарната изложба. От името на Коалицията те бяха връчени на победителите от общинския съветник Добрин Драгнев. На спечелилите първо място - Пенсионерски клуб "Любородие", "Алтернативата на гражданите" връчи парична награда от 300 лева. Вторите в състезанието - учениците и учителите от училището в Енина, бяха зарадвани с парична награда от 200 лева, а третата награда от 100 лева бе връчена на читалище „Енинче – 2022”.


„Вкусната” вечер продължи с изпълнения на групата на младите и талантливи музиканти от Казанлък Виктор Владков - пиано, Ивайло Бинев - китара, Виктор Мандевски - електрическа китара, Цветелин Иванов - перкусии, и вокалистките Десислава Гудова и Елена Николаева.

За организацията на трите коледни вечери в Енина заслуга имат кметът на селото Димитрина Дончева и всички жители, които всеотдайно, от сърце и душа се включват в инициативите. Тяхната активност и стремежът им да направят живота в населеното място по-радостен и по-щастлив намират безрезервната подкрепа на Коалиция "Алтернативата на гражданите" - Казанлък.