Уважаеми казанлъчани, скъпи съграждани!


Коалиция „Алтернативата на гражданите” благодари на всички жители на община Казанлък, гласували на изборите на 29 октомври 2023 година, и особено на тези, които подкрепиха кандидатите за общински съветници от непартийната група „Алтернативата на гражданите”! Благодарим ви за гласуваното доверие, което ние приемаме като изключителна отговорност в нашата работа, както досега, така и в новия Общински съвет. Това доверие ни отреди да бъдем втора сила в местния законодателен орган по численост на общинските съветници. Това е безспорен успех за една непартийна формация, каквато е коалиция „Алтернативата на гражданите“. Но това доверие ни задължава. То ни кара още по-внимателно да се вглеждаме и да се вслушваме в гласа на хората и да даваме всичко от себе си в работата си като част от местния парламент, за да продължи успешното развитие на нашия град и населените места в общината. Ще продължим да отстояваме още по-силно гражданския интерес в новия Общински съвет. Ще продължим да работим експертно, диалогично и морално в полза на гражданите на община Казанлък!

Казанлък от 4 години е град, чието население се увеличава, а не намалява. Казанлък е най-индустриализираният град в България. Казанлък вече е университетски град, той е град на розите, град на тракийските царе. Нашият град и Долината са известни по света, но за да се превърнат наистина в уникална, световна туристическа дестинация, трябва още упорито да се работи. Казанлък и населените места заслужават своето достойно място в един съвременен свят, част от който е България. Затова, влизайки в новия Общински съвет,където се вземат решенията за развитието на общината, ние декларираме, че ще работим за нейния просперитет, за по-доброто настояще и бъдеще на всички нейни жители, ще подкрепяме добрите идеи и ще отстояваме общественополезни каузи.

Както винаги досега, ние, съветниците от „Алтернативата на гражданите”, ще продължим да работим напълно безвъзмездно в Общинския съвет. Възнагражденията, които се полагат за работа в местния парламент, досега ние дарявахме за родолюбиви инициативи, за благотворителни кампании, подпомагахме талантливи млади хора и нуждаещи се наши съграждани. Това безусловно ще продължи и занапред. За да бъде още по-целенасочена нашата дейност в тази посока, взехме решение за учредяване на фондация „Алтернативата на гражданите За Казанлък”, чрез която ще продължим да подкрепяме благородни каузи.

Пожелаваме на всички вас и на вашите семейства здраве и нека бъдем обединени в желанието и стремежа си да живеем в един по-уютен и по-красив град. Всички ние го заслужаваме, защото Казанлък не е само географският център на България, той е столица на Розовата долина, на Долината на тракийските владетели. Казанлък е нашият град, в който живеем, работим, отглеждаме децата си и оставяме нашите следи в неговата история.

Коалиция „Алтернативата на гражданите” - Казанлък, с основател и ръководител инж. Николай Ибушев, Генерален директор на „Арсенал”, Почетен гражданин на град Казанлък

На 10 ноември 2023 година от 13.30 часа в зала "Инфра" новоизбраните общински съветници, кметът на община Казанлък и кметовете на населени места в общината ще положат клетва за своята работа в предстоящия мандат 2023-2027 г.