Към днешна дата общият брой на желаещите да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 на територията на област Стара Загора от педагогическия и непедагогическия персонал в детските градини и в системата на средното образование са 990, а от персонала и потребителите в социални институции - 306, съобщава Регионалната здравна инспекция в града. Тази категория хора попадат във Фаза 2 на Националния ваксинационен план и вече са предприети подготвителни действия.

Съгласно писмо на Министерството на здравеопазването, в периода 25.01. – 03.02.2021 г. ще се проведе организирано изследване на желаещите от педагогически и непедагогически персонал с бързи антигенни тестове срещу COVID-19.

На 18 януари 2021 година в РЗИ – Стара Загора, е получен необходимият брой флакони от ваксината Pfizer-BioNTech за поставяне на втората доза на лекарите, имунизирали се в края на 2020 г. Започнало е поетапното й поставяне на заявилите желание медици, работещи на първа линия в област Стара Загора.

При получаване на ново количество ваксина ще продължи имунизирането на медицински лица, попадащи във Фаза 1 на Националния ваксинационен план - лекари от извънболничната медицинска помощ в медицински центрове, диагностично-консултативни центрове, групови и индивидуални практики, стоматолози и фармацевти.