9-годишният Симеон Дичев с поредния медал по шах

При изключително силна конкуренция 9-годишният Симеон Дичев спечели бронзов медал на състоялия се в Стара Загора шахматен турнир за Купа "Тракийско конче" в Стара Загора. В последния кръг второкласникът от ОУ "Петър Берон" в Овощник не издържа на напрежението и загуби партията си срещу 14-годишния си съперник, а можеше да завърши наравно, с което щеше да завоюва златен медал в групата до 10 години. "Но и бронзовият медал блести, защото борбата беше много тежка и на моменти напрежението ескалираше. Симеон се показа отново боец и макар да имаше спънка на старта, със силни поредни победи той успя да догони лидерите в групата и да се намеси в разпределението на медалите", коментира неговият треньор и ръководител на ШК "Казанлък 21" Петранка Драганова.

В тази група силно се представи и Константин Смилов, който зае 8 място, въпреки че все още е новак в големи състезания.

При много силна конкуренция в група ,,А" участваха казанлъшките състезатели Симеон Дичев, Константин Смилов, Божидар Петков и Радослав Бъцков.

В групата на 14-годишните, Радослав Бъцков не успя да се пребори в последния кръг, загуби и остана 5-и. "Радослав заслужава поздравления, защото успя да пребори психологическата бариера на недостатъчните точки, направи повече и съвсем малко не му достигна за медал. Божидар Петков все още е в плен на своята несигурност и нестабилност в решаващи моменти, затова и не успява да разгърне напълно възможностите си, които има", сподели Драганова.


6-годишната Калина Шипкова, която наскоро стана държавен шампион, се престраши и участва при 8-годишните състезатели. Тя спечели 3 точки, въпреки че беше най-малкият участник в тази група. С всеки турнир малкият талант от Казанлък трупа опит и става по-уверена в себе си, което на този етап е достатъчно за радост и адмирации.

На треньора на казанлъшките шахматни таланти и ръководител на шахматен клуб "Казанлък 21" Петранка Драганова също й предстои силно състезание. В средата на юни тя ще участва в Държавното индивидуално първенство, където ще защитава шампионската си титла.