9-годишният състезател на Шахклуб „Казанлък 21“ Симеон Дичев изнесе сеанс на 13 дъски. Надпреварата се състоя в село Овощник по случай патронния празник на населеното място. Симеон живее в китното казанлъшко село и е един от най-добрите възпитаници на шахматния клуб в града на розите, ръководен от FIDE майстора Петранка Драганова. Заедно с останалите любители на древната игра от Овощник, срещу малкия талант излезе и самият кмет на населеното място Иван Колев. Играта беше доста оспорвана, но накрая 9-годишният шахматист и кметът на Овощник завършиха наравно.

След 3 часа игра Симеон загуби само 2 партии и 2 завърши наравно. Останалите 9 партии спечели убедително. Общият резултат от сеанса на малкия шахматист е 10:3 за Симеон. Сеансът беше организиран от Кметството на Овощник със съдействието на ОДК "Св. Иван Рилски" в Казанлък. Всички участници бяха приятно изненадани с подаръци от Кметството домакин.

Утре, 17 август, за Международния турнир и Купата за деца "Морско конче", които се провеждат край морската столица Варна, ще отпътуват 5 деца начело със Симеон Дичев. Състезанията ще се проведат в в НСБ ,,Спортпалас". В продължение на една седмица казанлъшките малки шахматисти ще доказват своите възможности във възрастовите групи до 8 и 10 години. Да им пожелаем успех!