Блясък, стил и младост в една незабравима Оперетна гала на 7 Август от 21.00 часа на сцената на Античния форум "Августа Траяна". От диригента Димитър Косев, до последния солист и балетен артист, всички участници на сцената са млади, талантливи и красиви. Концертът-спектакъл е замислен със стилна визия и като един бал от 20-те години на 20-ти век. Режисьор е Георги Динев, който е поставял немалко бляскави концерти в тази музикална стилистика. Дизайнер на спектакъла и солистичните костюми е ГЕНДОНИ.

В Оперетната гала гостува любимката на старозагорската публика Беса Лугичи от Косово. От Унгария идва атрактивната двойка солисти Силви Сенди и Карой Пелер. Участват още и младите дарования Велин Михайлов и Лилия Илиева.

В програмата на оперетната гала ще прозвучат избрани арии, дуети и ансамбли от оперети на Офенбах, Щраус, Лехар, Калман в изпълнение на солистите Елена Петрова, Валери Турманов, Елена Мишинова, Борис Тасков, Яница Нешева, Емилия Джурова, студенти от НМА"Проф.Панчо Владигеров", оркестъра и хора на Държавна опера-Стара Загора. Зрителите ще се насладят на впечатляващите сола и изпълнения на балета Старозагорската опера. Хореографията е на Йоанна Стоянова.