Една от най- интересните турски къщи в Казанлък- хаджи Алиолувата къща, паметник на културата с местно значение, да бъде дадена за стопанисване на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Това предложение е отправил до общинските съветници на града новият директор на театъра Димитър Кабаков. От предложението става ясно, че къщата, която е общинска собственост и в момента се ползва основно като склад за реквизит на общината, нужен за различни културни прояви и събития, се иска за административните и други нужди на театъра.
Друга цел на новия директор, е къщата да бъде превърната в своеобразен културен център на града, пише в мотивите на искането, където да се провеждат различни културни мероприятия като пленери, театрални и други работилници, официални събития на община Казанлък.
ХаджиАлиолувата къща е една от най- интересните къщи в Казанлък, от преди два века. Като такава не веднъж е била апетитен обект на различни институции или частни лица.
В първите демократични години тя бе частен ресторант, известен под името „Кестените“, а след това десетилтие в нея се помещаваше и фондация „ Българска роза“.
В двора на къщата е посрещан и българският президент Георги Първанов, провеждани са редици конкурси и арт прояви.
Общинските съветници на града ще трябва да се произнесат по мотивираното искане на театралния директор на юнското си заседание идната седмица.
Предложението на директор на общинския театър е подкрепено с подписите на кмета на Казанлък, на началник Кабинет на кмена и на началника отдел „Култура“.
В момента общинският тетър на Казанлък се помещава в друга стара градска къща, също паметник на културата с местно значение, намираща се на улица „Цар Симеон Велики“ 12