За третия си сезон ABLE Mentor стъпи и в Казанлък и градът на розите се нареди сред градовете София, Русе, Бургас и Варна. В този сезон екипът в Казанлък свърза ученици и ментори, а те от своя страна работиха ръка за ръка и създадоха добри проекти. Част от проектите се реализират и в момента. Сега започва записването на ученици и ментори за сезон 4. Записването става след регистрация в сайта www.ablementor.bg. Подробности какво е ABLE Mentor можете да почетете в следващите редове:

Идеята на ABLE Mentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси, с които повишават знанията и уменията на учениците. Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Този проект има за цел да повиши шансове за успеха и реализацията в личен и професионален план на учениците от 10 и 11 клас. Асоциацията вярва, че менторите споделяйки своето време и знания, много от учениците могат да променят своята среда в която живеят. За всеки ученик бива избран ментор с опит и познания в сферата, от която се интересуват. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е бизнес идея, социален или пък за личностно развитие.

Екипът на ABLE Mentor вече има над 20 активни членове, които се грижат за това, комуникацията между ментори и ученици да върви гладко и им осигуряват необходимите ресурси и контакти, както и организират събитията от програмата.

Всеки желаещ може да кандидатства в програмата (като ментор или като ученик), за целта трябва да се регистрира на www.ablementor.bg до 11 октомври. За да бъдеш ментор, трябва да изпратиш автобиография, а ако си ученик – да отговориш писмено на въпроса "Какво искам да променя... и как ще го направя?" в размер от 150 - 300 думи до 23.59 ч. на 11.10.2015 г. (текстът трябва да се въведе по време на регистрацията в сайта).

През първия сезон на ABLE Mentor 37 екипа (един ученик и един ментор) завършиха успешно програмата. Сред тях бяха бизнес план за верига хотели, мобилно приложение, списание, флашмоб и много други. За проектите можеш да прочетеш повече тук. Сезон 2 започна с почти три пъти повече интерес – над 100 екипа в общо. В Казанлък през третия сезон добрите идеи бяха свързани със изграждане на приложение за подпомагане на граждани и гости в града с намиране на най-близката спирка до желаната дестинация в Общината и създаване на СНЦ "Подкрепа и Развитие", както и създаването на проект за културно-информационна дейност.

Повече за ABLE Mentor можете да научите на разяснителното събитие, което ще се проведе на 7 октомври 2015 година от 19:30 в Младежки дом - Казанлък.