Обновеното и санирано по Оперативна програма „Региони в растеж“, проект „Обновяване на образователната среда в община Казанлък“ Основно училище в град Крън гостоприемно отвори врати в Деня на Съединението на България.

Извършените в него ремонтни дейности, на стойност 900 хиляди лева са продължили близо 5 месеца. Резултатът от тях е: изградена нова отоплителна система на пилети, физкултурен салон, игротека, спортна площадка, външна изолация, вътрешно освежаване на класните стаи, нови санитарни възли, нова дограма на прозорците. Създадена е и специална рампа и стълбищен робот, както и тоалетна за лица с увреждания, външна спортна и детска площадка.

За новата учебна година от дарители- местни фирми училището е получило мултимедии за всяка класна стая, лаптопи и компютри.Да уважават покана на училищното ръководство на ОУ „Свети св. Климент Охридски“ и Кметство Крън дойдаха родители и ученици, бивши възпитаници на училището, граждани, кметът и заместник- кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и Цветолина Цветкова, кметът на Крън Теменужка Люцканова, представители на фирмите, извършили и подпомагали ремотните дейности, инвеститори и проектанти.Специален гост на близо 90-те ученици, които тази година ще се учат в изцяло обновеното училище в Крън бе носителката на сребърното отличие от Детската Евровизия през 2014 година Крисия. Нейниат 40 минутен концерт бе специален подарък от кмета на Крън Теменужка Люцканова към учениците в местното училище.
Помогналите за онивя облик на училище „Свети св. Климент Охридски“ получиха специални плакети и грамоти от новия директор на училището Мария Кафалиева.

„Родолюбие е не само да вееш националното знаме на празници, а и уважаваш родния си край и родното си училище“, каза в приветствието си към крънчани кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. В обръщението си тя попита „толкова ли е трудно децата на Крън да учат в местното училище?. „Нека бъдем българи, когато от нас се иска малко, за да засвидетелстваме родолюбието си към родния край“, каза тя.
Заради избора на часто от родителите в Крън, тази година въпреки изцяло новия облик на местното училище, учениците, които ще се обучават в него ще са по- малко от предходната.
15 ще са първолаците в Крън, близо 90 всички ученици от 1-ви до 7 клас.

По проекта за обновяване на образователната инфраструктура в община Казанлък, който е за 9,5 млн. лева са обновени и санирани 5 училища и 3 детски градини в общината.