Нова положителна проба за коронавирус на ученик от Казанлък

Под домашна карантина е ученик от Основно училище „Екзарх Антим I“,който е дал положителна проба при тест за COVID-19 вчера, 24 септември. Ученикът е в седми клас. В училището не са въведени допълнителни мерки, тъй като ученикът не е посещавал учебни занятия

Миналата седмица ученик от 11 клас на казанлъшката ПГЛПТ също е бил с положителен тест. Класът му е в 14-дневна карантина.

От Eзиковата гимназия в Стd,d Загора е установено, че са заразени един ученик от 12 клас и един преподавател. Информацията също е от 24 септември. Преподавателят е ползвал лични предпазни средства и не е имал пряк контакт с учениците. Класът на заразения ученик е в карантина още от 20 септември, заради потвърдена преди това положителна проба на друг ученик.

За последните 24 часа в страната са направени 4859 PCR-теста, от които положителни са 290. Починалите са 6-ма, сочат данните на Единния информационен портал. Към момента в страната има 4775 активни случая на коронавирус. 744 са в болнични заведения, но само 30 от тях са в интензивни отделения. Възстановилите се за денонощието за 146 души.