69 506 са жителите на община Казанлък с право на глас в предстоящия местен вот. Сред гласоподавателите са и двама столетници, които ще могат за гласуват на 25 октомври. 692 граждани на община Казанлък, които са навършили пълнолетие след последните парламентарни избори, ще имат също правото на глас.
87 са избирателните секции на територията на община Казанлък за предстоящия местен вот, като 58 са в града и 29 в населените места. Няма промяна в местоположението на секциите. Изключение правят две секции, които в предишни избори са били в сградата на ПМГ „ Никола Обрешков“. Едната от тези секции ще бъде разположена в Младежкия дом в Казанлък, а другата в Хуманитарна гимназия „ Св.Св. Кирил и Методий“.
Чрез страницата на Главна дирекция ГРАО по ЕГН може да бъде направена справка и за секциите и мястото на гласуване. За първа година в община Казанлък е осигурена възможността да бъде направена справка и по безплатен телефон 080020109. Телефонът може да бъде използван в работното време на администрацията – от 8.30ч. до 17.30ч. и в събота и неделя от 8.30ч. до 12.30ч.
До 4 октомври ще се приемат и документи на граждани, които имат затруднение в придвижването си, за подвижна секция, това поясни секретарят на Община Казанлък Ваня Иванова.