Професионалистите по здравни грижи в Казанлък станаха част от Втория национален протест, като този път те проведоха протеста си пред сградата на Община Казанлък. Декларациите с техните искания, които zakazanlak.bg подробно представи, отправени както към държавните органи, така и към общинската власт, бяха прочетени пред събралото се множество. Присъстваха основно медицински специалисти от МБАЛ „Д-р Стамболски” ЕООД и „ДКЦ Поликлиника Казанлък” ЕООД.

Професионалистите по здравни грижи настояват за решение на поставените от тях въпроси и искания на национално ниво, както и отговор на декларациите, изпратени до местната власт. Те заявиха, че ще продължат с протестите, както досега – всеки ден пред сградата на общинската болница.

Протестът на медицинските специалисти бе подкрепен от лекари в болницата, от председателите на двата регионални синдиката –Цветанка Пискова на КТ „Подкрепа” и Николай Маринов на КНСБ, и от граждани.

Всичко, свързано с исканията на протестиращите и проведената среща в Община Казанлък относно състоянието на болницата, можете да прочетете на линка: http://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/medicinskite-specialisti-v-kazanlk-uchastvat-vv-vtoriya-nacionalen-protest-8985