Тази вечер в Младежкия дом Казанлък ще бъде представен спектакъла „Спасителят“. Това е инициатива на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В спектакълът ще участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

Спектакълът „Спасителят” е посветен на проблема с дрогата. Той е насочен преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и педагогическа цел. Чрез средствата на театралната игра, се показва на зрителя нелеката история на едно момиче на 18 години (Нели), което е станало наркоманка по най-прозаичния начин – желанието да опита, за да не е различно от другите. Омагьосаният кръг, в който е въвлечена героинята (зависимост – насилие – проституция - дрога), създаден от наркопласьора Стив, е довел героинята до деградация и пълна апатия към живота. В спектакъла се разказва за безскрупулността на наркопласьорите. За тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея са само средство за получаване на нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да я измъкнат от лапите на наркомафията. Чрез представянето на една човешка драма, породена от безпътицата на живота, автори и актьори имат за цел да шокират младата публика и да й покажат истинските причини за наркоманията и последиците от нея.

МКБППМН към Община Казанлък отправя апел към всички млади хора, преподаватели и директори да посетят постановката и да работят в посока превенция на наболелият проблем сред младите хора. Началото е от 18:30 в Младежки дом на Казанлък.