Да помагат за създаването на баскетболна зала в Казанлък и за развитието на местния баскетбол се ангажираха две от емблематичните имена на българския баскетбол, имащи кръвна връзка с Казанлък: Тити Папазов, президент на баскетболния клуб "Левски" и Николай Господинов- старши треньор на мъжкия тим на "Левски". Двамата поеха обещанието, провокирани от предизвикателството на Галина Стоянова, кандидат за кмет на община Казанлък, която присъства на срещата "На баница", организирана днес от приятели на двамата стортисти и аткрисата Гълъбина Михайлова.Освен традиционните дарове - по тава баница, която получават всички гости на казанлъшкото арт матине, Тити Папазов получи и специален дар от Христо Дончев- бутилка гюлова ракия, в специален съд, направен от дърво от скулптора Христо Йотов.

" Не пия грам алкохол, но пък с удоволствие ще отворим тази ракия при откриването на спортната зала за басктебол", каза Тити Папазов, връчвайки подарък си на Галина Стоянова. Уважавам хората, които си държат на думата, допълни той, като подчерта, че е готов веднага със сърцати и спортни хора в Казанлък да обсъдят конкретно идеята.

Галина Стоянова благодари за подкрепата и отзивчивостта към идеята от името на всички, които обичат Казанлък.

По-рано днес пред журналисти Тити Папазов съобщи, че е автор на национална спортна концепция, с която вече е запознал министъра на спорта Красен Кралев. Акцентът в концепцията е задължението о всяка една община, независимо кой и какъв е кметът й да отделя определен от държавата процент от своя бюджет, за развитие на спорт и спортни дейности. Можем да вземем пример от Сърбия както и от други наши съседни страни, където този процент е фиксиран на 5% от бюджета на всяка една община, допълни Тити Папазов. Според него, не се иска много, за да бъде приета тази концепция и да има спорт в страната, освен "дисциплина и добро желание".