Причините казанлъчани да не бъдат активни в първата приемна на общинските съветници от „БСП –Лява България“, организирана снощи в парк „Розариум“, са различни, но най-вероятно основната е, че в края на късата работна седмица и в навечерието на 4-те почивни дни, на гражданите им е повече празнично, отколкото да нищят казанлъшките проблеми. Инициативата на съветниците отляво обаче е много похвална и заслужава адмирации, стига следващия път казанлъчани да проявят повече гражданска отговорност и да поставят въпросите, които имат към местната власт.


И все пак, хората са питали за детските люлки в парк „Розариум“, каза общинската съветничка Теодора Иванова. Според пресцентъра на общинската организация на БСП, другите поставени въпроси са били свързани с градските тротоари – необходимостта от тяхното ремонтиране и предприемане на необходимите мерки, така че пешеходците да могат да минават по тях, а не да се паркират автомобили.


На въпросите на казанлъчани бяха на разположение съветниците от "БСП-Лява България" Николай Терзиев, Пламен Караджов и Теодора Иванова. Най-активният гражданин обаче си остава Минчо Ковачев, който винаги има въпроси към управляващите и най-вече – готов е с идеи и предложения за решаването им.