"Ден на репродуктивното здраве" организират активисти от сдружение "Зачатие", организация, обединяваща българските семейства с репродуктивни проблеми.

Специалният ден- среща се организира за 11 пореден път и ще се проведе на11 юни 2016 г. в хотел „Верея”, гр. Стара Загора.

Тази година той е под мотото: “Новите пътища към мечтаното дете”.
Във фокуса на проявата са най-новите технологии в света на АРТ, най-новите диагностични методи и изследвания, които повишават шанса за по-бърза среща с така бленуваното дете.
Новост в тазгодишното издание е организираната "Експо алея на клиниките по репродуктивна медицина". За участие с представяне в тази нова и атрактивна форма на изложение са поканени всички лицензирани клиники по репродуктивна медицина в България.
Традиционно това събитие ще предостави възможност за групови беседи по предварително определени теми, в които ще се включат пациенти и специалисти. Участието в Деня на репродуктивното здраве е напълно безплатно за всички посетители.
В края на деня, сдружение „Зачатие“ ще определи чрез теглене на публичен жребий двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат ваучери за финансово подпомагане на лечение на стерилитет.
Средствата са набрани от дарителска кампания, провеждана от сдружение „Зачатие“ и Асоциацията на българските фенове на чуждестранни футболни отбори.

Събитието ще даде възможност на хората с репродуктивни проблеми от региона да се запознаят с новостите в лечението на стерилитет, с възможностите за държавно и общинско финансиране на тяхното лечение, да се консултират с най-добрите специалисти по стерилитет от клиниките в България.

Участието в събитието е напълно безплатно за всички.
Събитието се организира от членове и симпатизанти на сдружението, които работят на доброволни начала.

За репродуктивните проблеми се говори все повече - вече всеки шести човек в света среща трудности при зачеването на дете.
В България двойките с репродуктивни проблеми са над 250 хиляди. Често хората губят години време и много средства в изчакване, в лутане по лекари и търсене на причините. За стерилитет в медицината се говори, ако при двойката не настъпи забременяване след 1 година редовни опити за зачеване.

Сдружение "Зачатие" е първата организация на хората с репродуктивни проблеми в България, която вече 13 години работи активно за информирането, подпомагането и защита на правата на пациентите с репродуктивни проблеми. Всяка година, сдружението организира в различни градове на страната Ден на репродуктивното здраве, като осигурява за посетителите безплатни консултации с водещите български специалисти по стерилитет и информация за новостите в репродуктивната медицина.


За повече информация за събитието: drz2016.zachatie@gmail.com