Да помогнем на Диан!

Диан Костов е на 28 години. На 9 години заболява от ревматоиден артрит. На 18 януари 2016 година му предстои операция в София за имплантиране на нови изкуствени тазобедрени стави, първо от дясната страна, след това и от лявата. 24 хиляди лева са необходими за операцията и изкуствените стави. Нека помогнем на Диан да върне усмивката си!

Средства се набират по сметки в УниКредит Булбанк:
- IBAN – BG89UNCR96605066337305 в BGN
- IBAN – BG25UNCR96605166337309 в USD
- IBAN – BG12UNCR96605466337300 в EUR


Диан Костов е на 28 години. Едва 9-годишен, ученик във втори клас, внезапно заболява от ревматоиден артрит. Последват чести престои за лечение в тогавашния Институт по Педиатрия към МА, гр. София и консултиране в клиника „Бух“ в Берлин, Германия. Въпреки това последват тежки усложнения от употребяваните медикаменти – остеопороза и нисък ръст - 130 см. Дните на Диан често са изпълнени със затруднено предвижване, силна болка и висока температура. Като дете, поради спирането на растежа, вследствие употребяваните медикаменти, Диан е изследван в детска клиника по ендокринология, гр. София. Медицинска наредба го лишава от възможността да получи лечение с растежен хормон, тъй като спирането на растежа му не е с генетичен характер. При престоя си в клиниката, Диан е подложен на задължителен тест за интелектуално развитие. Резултатът му впечатлява лекарите-педиатри – IQ 130 точки по Рейвън, и то с тест за възрастни. С голяма воля Диан завършва средното си образование, пътувайки често между Казанлък и София, в СОУ „Екзарх Антим Първи“ - Казанлък, в езикова паралелка с английски език. Продължава да учи, въпреки тежкото си здравословно състояние и завършва висшето си образование в колежа към Медицински университет, гр. София. Притежава бакалавърска степен по фармация, специалност помощник-фармацевт. Работи в аптека в Казанлък. Диан има възможността да работи в екипа на един млад, амбициозен ръководител и негов връстник, както и да споделя работните си дни с чудесни колеги. За съжаление повечето приятели на Диан са намерили попрището си извън Казанлък и дори извън България. През всички тези трудни 20 години на боледуването си, Диан съчетава престоите си за лечение в клиниките с работата в аптеката. Разбира се, върши всички присъщи неща за един младеж – винаги подкрепян от близките си, от приятели, колеги и добри хора. Диан, въпреки трудностите, е усмихнат младеж, с чувство за хумор. Меломан е и винаги край него звучи музика. Има силно увлечение към компютърните технологии и посвещава голяма част от свободното си време на тях. Обича природата и животните. Харесва му да фотографира интересни неща.
Днес Диан е поставен на поредното изпитание, болката в тазобедрените стави вече е трудно поносима. Болката ограничава до невъзможност придвижването му. Медицината има само едно решение – имплантиране на нови изкуствени тазобедрени стави, първо от дясната страна, след това и от лявата.

На 18 януари 2016 на Диан му предстои операция. Операцията ще бъде извършена в София от ортопеда д-р Димов в МБАЛ „Полимед“. Имплантите се заплащат от пациента. Щастливи сме, че въпреки изключително сложния случай на Диан, се намери български лекар готов да го лекува и оперира, коментират родителите на Диан.

Още информация: http://helpdian.net