Директорът на швейцарската фондация „Помощ и Подкрепа“ към Малтийския орден Гуидо Щьокли изказа своето възхищение от мениджмънта на болницата в Казанлък.


Повод за посещението на г-н Щьокли е дарението на благотворителната организация преди година за болничното заведение и възможностите за бъдещо сътрудничество, съобщават от Пресцентъра на Община Казанлък.

Придружен от представител на Българския червен кръст, швейцарският гост от Малтийския орден бе посрещнат от заместник – кмета на Общината Михаил Михайлов и управителя на болничното заведение д-р Кети Маналова.


Тя запозна високопоставения си гост с особеностите на българската здравна система, като подчерат, че въпреки ежедневните затруднения, казанлъшката многопрофилна болница
успява да запази високо нивото на предлаганите здравни услуги и да продължава да бъде най-голямата общинска болница в България. Болницата обслужав население от 116 хиляди души от 5 общини в регионаи разполага с 280 болнични легла, 11 клинични отделения, 4 лаборатории.
Д-р Маналова изказа благодарност към дарението от болнични легла, матраци, шкафчета и осветителни тела, направено преди година от Малтийския орден, като заяви, че то е облекчило работата на здравното заведение.

Контактът с фондация "Помощ и Подкрепа" на Малтийския орден в Швейцария е направен по време на гостуването на кмета на община Казанлък Галина Стоянова миналата година за представяне на Казанлък в Швейцария. Визитата там бе по покана на Меглена Плугчиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България.

Основната мисия на Малтийския орден е да помага на бедни и болни хора, без оглед на тяхната религия и националност