В деня на семейството- без сватби, но с отчет

Без сватби, но с кметски отчет ще е белязан тази година Денят на християнското семейство -21 ноември в Казанлък.
По традиция кметът на Община Галина Стоянова прави своя годишен отчет пред гражданството в деня на християнското семейство, представя и основните акценти и приоритети и в Инвестиционната програма на Общината за следващата година.Публичният кметски отчет ще се състои в залата на Информациониня център на ул. „Искра“ 4 в Казанлък, с начало 18 часа, на 21-ви ноември, вторник.
Кметският отчет ще е общественият акцент в празничния ден, почитан от Православната ни църква като Въведение Богородично. Според преданията, на този ден Богородица била обречена от своите родители на Бога още преди рождението си. Единствено българите празнуваме Въведение Богородично като Ден на християнското семейство.


В специалния за семейството ден обаче в Казанлък няма да се „родят“ нови семейства, показва проверка в местното Гражданско.
272 са новосъздадените до момента от началото на годината семейства в общината, като най- новото, 272-то семейство се „роди“ днес.


За сметка на бракосъчетанията, родените бебета само в казанлъшката болница са двойно повече, 569 до днес.
Не всички от тях обаче са родени в семейства. Продължава масовата тенденция на раждане на дете от самотна майка и последващо припознаване от таткото.
Не са изключения случаите на раждания от майки под 18 години, като един от примерите за тази година е родилата наскоро второ дете 16 годишна майка.