Откакто Казанлък и населените места са в прегръдката на снега, пътно-транспортните произшествия на територията на общината са намалели значително, отчита Районно управление „Полиция” – Казанлък.


От началото на 2017 година до този момент са станали 18 произшествия с пътни превозни средства, докато за същия период на 2016 година те са били над два пъти повече – 39. От 6 януари до днес само две са тежките катастрофи. Не едопуснато нито едно бедстващо лице, нито един закъсал автомобил, отчитат отще от полицейското управление в града на розите.


От справките на полицейския бюлетин на Областната дирекция на МВР прави впечатление също, че заловените подпийнали или употребили наркотични вещества шофьори също значително са намалели. Явно снегът, ледът, ниските температури и проходимите при зимни условия пътища правят по-внимателни водачите, което определено е плюс не само за сатистиката, но и за всички участници в движението.


На територията на община Казанлък няма непочистени пътища, движението е при зимни условия, отново напомнят от полицията.