От днес, 7 януари, се пускат в продажба абонаментни карти за пътуване с новите електробуси по градските линии в Казанлък, съобщават от пресцентъра на Община Казанлък. Билетният център се намира на кооперативния пазар, до входа на общинското предприятие „Балканинвест“. От началото на следващата седмица ще заработят още два билетни центъра, разположени в павилиони до Комплекс „Здраве“ и на спирката срещу ДСК. Абонаментните карти ще важат за градските автобусни линии с номера 1; 10; 11; 12; 13 и новата автобусна линия № 8.
През февруари т.г. в Казанлък бяха изградени 23 нови спирки, на които предстои да бъдат монтирани светлинни информационни табла, които ще уведомяват за движението на новия градски транспорт в реално време. За целта ще бъде изграден Център за управление със специализиран софтуер, свързан с монтираните в електробусите GPS-и.

Въвеждането на екологично чист транспорт ще осигури на казанлъчани и техните гости независим от частни фирми, екологичен транспорт, с по-добро качество. Очакванията са емисиите на парникови газове да намалеят с близо 20 тона годишно.