Най-много се жалваме от дупките по пътя


Най-много сигнали от граждани на Горещия телефон на Община Казанлък са подадени за дупки, образувани вследствие на ремонтни дейности или нарушаване на пътната настилка – 6 от общо над 60 сигнала през първия месец от работата на телефона, информира общинският пресцентър. По 5 сигнала казанлъчани са подали за повреди на уличното осветление, по 4 – за необходимост от окосяване на високи треви, изоставени автомобили, за сметоизвозване, неправилно паркиране и необезопасени шахти. 3 съобщения са приети на Горещия общински телефон за замърсяване на околната среда, също толкова - за спасяване на бездомни животни и за компрометирана маркировка. 3 пъти са реагирали служители на сигнали за неправомерно разполагане на стоки на тротоарното пространство на Кооперативния пазар. За окастряне на дървета, за поставяне на пейки, за поддръжка на детски площадки в парк „Розариум“ и строителни нарушения служителите на Общината са реагирали на 2 сигнала за всяка от нередностите. Регистрирано е само едно обаждане за опасни сгради и едно - за почистване на шадравана на площад КИАЦО в центъра на Казанлък.

Пренасочени към компетентните лица са няколко сигнала като тези за ВиК-авария на ул.“Тъжа“ в града, за изхвърлени чували с отпадъци на улицата срещу бл. 46 в ж.к.“Изток“, които са били почистени от служители на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата”, за неправилно паркиране на лек автомобил върху тротоара на ул.“Отец Паисий“, препратен към фирмата за репатриране на автомобили, както и за спиране на електричеството в село Енина.

Други 24 сигнала от телефон 112 са предадени на оперативния дежурен по сигурността на Общината. Те се отнасят за глутница кучета в района на ул.“Тулово“, за запалени незаконни сметища, за продажба на развалена храна и цигари без бандерол, паднали дървета, незаконно брулене на орехи край селата, пожари, изтичане на газ, ПТП-та и други инциденти.

Община Казанлък е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са пренасочени към компетентните органи, допълва пресцентърът на Общината.