Над 20 млн. лв. са инвестирани в обновяването на училища и детски градини на територията на община Казанлък от началото на мандата на Кмета Галина Стоянова. Обобщението е на заместник-кмета Лилия Цонкова пред журналисти, по време на заключителна пресконференция по Проект: „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“.
По мащабния проект цялостно са обновени за новата учебна година 5 училища на територията на общината: ОУ"Свети Климент Охридски" - град Крън, ОУ"Свети Паисий Хилендарски" - село Хаджидимитрово, в град Шипка - ОУ“Свети Свети Кирил и Методий“ и селата Овощник - ОУ "Д-р Петър Берон" и Ръжена - ОУ "Свети Свети Кирил и Методий".

Ремонтните дейности в училищата включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, подмяна на отоплителната инсталация и монтаж на нови котли на пелети, вътрешна реконструкция и обновяване на дворните пространства.
Освен петте учебни заведения проектът обхваща и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“ – ДГ“Здравец“, ДГ“Слънце“ и филиал на 15-та ДГ“Звънче“. Строително-монтажните работи в тях включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтаж на ново оборудване и осигуряване на мерки за достъпна среда.
Извършените подобрения осигуряват по-добри условия за обучения на близо 1 100 ученици и повече от 200 души педагогически и помощен персонал, по думите на. ръководителя на проекта инж.Кънчо Христов.
Сградите на всички учебни заведения в град Казанлък са вече ремонтирани, а сред детските градини предстои ремонт на едва още две.

Пресцентър на община Казанлък