По случай 5 юли – професионалния празник на служителите на МВР, по традиция кметът на община Казанлък отличава полицейски служители от Районното управление в града за техния съществен принос в опазването на обществения ред и в борбата с престъпността.

Почетен плакет на Община Казанлък кметът Галина Стоянова връчи на главен инспектор Стойчо Крачолов, началник на Районно управление „Полиция” - Казанлък. С почетни грамоти и таблети бяха отличени главен инспектор Павлин Коцев, началник сектор „Охранителна полиция“, младши инспектор Пламен Фитков, старши полицай, и главен инспектор Христо Петров, началник сектор „Криминална полиция“.
„Виждам позитивната реакция на гражданите за всяко разкрито престъпление. Благодаря ви и за подпомагането на нашите големи общински събития и за избора на тази трудна професия!“, каза Стоянова в навечерието на професионалния празник на българския полицай.
На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Брумов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет.

От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

През 1879 година е създадена Окръжната полицейска инспекция - Стара Загора, под ръководството на окръжен управител. През 1934 година тя става областна полицейска инспекция, оглавена от областен полицейски инспектор, а през 1938 се преименува на управление.