Казанлък с Балканска награда за туризъм

На официална церемония в София Община Казанлък бе наградена в категорията „Туристическа дестинация“ при връчването на Балканските награди за туристическа индустрия BATI, съобщи общинският пресцентър.

Отличието - статуетка и грамота, прие казанлъшкият бизнесмен Антон Каракоев, член на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в града на розите.

Финалисти в четвъртия конкурс за Балканските награди за туристическа индустрия са общини, туристически компании и хотели от България, Турция и Македония. Казанлъшката Долина на розите и на тракийските царе бе високо оценена, заради нейната уникалност, която привлича все повече туристи, запленени от природните й забележителности и богатото й културно-историческо наследство.

При връчването на наградата Казанлък получи заслужени аплодисменти от специалните гости на церемонията - посланици на държави от Балканите, депутати, представители на държавни институции, на браншови организации, медии.

BATI фокусират вниманието си върху успехите на общините, хотелиерите, туристическите агенции и мениджърите, които устойчиво развиват на Бълканския полуостров един от най-важните сектори със значим социален и икономически аспект – туризма.