До края на деня ще бъде възстановено електрозахранването във всички села на община Казанлък

Нормална е към момента обстановката в община Казанлък, каза за zaKazanlak.bg управителят на Общинско предприятие „ Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата” Николай Чалъков. Екипи и техника на предприятието работят по снегопочистването в града от 21ч. на 16 януари и през целия ден днес. Пътните настилки в града са почистени до асфалт. В резултат на силния вятър в града на много места е имало паднали клони на дървета, които са почистени от работещите в предприятието. Поради авария в електрозахланването 19 населени места в общината бяха без електрозахранване за няколко часа. Повредата е отстранена от екип на EVN и е започнато поетапно включване на селата. Към момента 2 от селата са още без ток, но до края на деня и те ще бъдат включени.
От Общинско предприятие „ Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата” към момента работят по почистване на пътните настилки в участъците Шейново – ясеново и Долно – Горно Изворово.
По – рано днес екип на предприятието е работил по почистване на пътя към комплекс „ Синята река” край Казанлък, откъдето е помогнал да бъдат изведени семейства, включително и 15 малки деца. Друг екип в момента се опитва да разчисти пътя към Бузлуджа, където в хижите има туристи. „ Този път основно ще бъде почистен с ротор, който ще слезе от прохода Шипка, няма друга машина, която да може да справи с това. ”, коментира още Чалъков.
През изминалото денонощие на територията на Казанлък са работили 5 гребла и 3 опесъчителя на Общинско предприятие „ Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата”. Само на територията на града са изразходвани 120 тона пясък и луга.