Часовник от хиляди стръкове различни цветя разцъфтя на площад "Видин Даскалов" в Казанлък, известен в града като Малкото площадче.

Според данните, изнесени след завършване на цветния часовник, са използвани близо 10 000 стръка цветни и зелени растения. Циферблатът е с диаметър 5 метра, голямата стрелка е 210 см, малката - 150 см. В циферблата са комбинирани сезонни и многогодишни растения: бегония, лобелия, мини карамфил, целозия, сукулентни, калдаръмче и други.
Цифрите на часовника са изписани с Евонимус микрофила. Малко, бавно растящо вечно зелено храстче, което лесно се оформя и би се поддържало с минимални усилия. Ефектът на цифрите е подсилен чрез заобикалянето им с бели овални камъчета. Част от цифрите на часовника са маркирани с тъмно синя лобелия, която се повтаря във вътрешната част на часовника. С нейна помощ е оформена фигурална вътрешна композиция. Комбинацията между червена бегония, синя и бяла лобелия и целозията внасят изключителен колорит.
Фигуралната композиция за стилизираните рози обхваща около 220 кв.м.

Около циферблата и в зоната, близо до минаващите пешеходци е разположена фигурална композиция от преплитащи се стилизирани рози. В нея ясно са маркирани клонките и листата на розата, като пъпките са в няколко размера. За зацветяването на розите и пъпките е ползвана сезонна бегония в три нюанса, кото се преливат от бяло - розово – червено, следвайки най-малката пъпка до разцъфналата роза.

В зелените площи, в които е разположен часовниковият механизъм са обособени 3 зони: циферблата на часовника, фигурална композиция от преплитащи се стилизирани рози около циферблата и в зоната близо до минаващите пешеходци и заден фон от живи рози. Там са обособени 3 кръга от комбинация между храстовидни и мини рози, които подсилват цветния ефект на зелената площ, в която е разположен часовника.

Цветният килим край живия часовник е образуван от хиляди цветни растения. Повече от 5300 сезонни растения: над 4000 бегонии, около 1000 – Лобелия, 50 бр. Целозия и 300 бр. Доротеантус. Многогодишните цъфтящи растения са общо около 400 бр.: Мини карамфил – 50 бр., ниски сукунетни и калдаръмче – 300 бр. Многогодишните храсти са общо над 1300бр.: Хебе – 800 бр., Евонимус микрофила – 200 бр., рози - 200 бр., мини рози - 120 бр., храстовидни рози - 80 бр.

Благодарност за големите усилия и грижи заслужават ръководителя на отдел „Озеленяване“ към Общинското предприятие Любомира Мишева и Лора Гидимаркова – проектант и технически ръководител на цветния проект. Цветният часовник е поредният дарен проект, който тя прави за жителите на родния си град.