Два месеца след първото изиграване във Варна на супер успешната постановка на казанлъшкия театър "Тримата мускетари" на режисьора Николай Гундеров, публиката в Черноморската ни столица отново ще аплодира трупата с името на "Любомир Кабакчиев" вечерта преди Деня на влюбените. Утре вечер, казанлъшките мускетари, носители на Голямата награда на Фестивала на Европейския пътуващ театър в Сливница - 2015, ще играят на сцената на Фестивалния комплекс във Варна.

Участието е по договор с Театър "Българан" с личния принос за случването на турнето на актьора Георги Атанасов, отлично познат в черноморския град, където до скоро живееше. Тази вечер театърът на Казанлък играе "Тримата мускетари" в Търговище, представлението е плод на сключен договор между ръководствата на двата театъра - в Казанлък, и в лудогорския град. Само преди дни, казанлъшката публика имаше удоволствие да види представление на театъра на Търговище, с който се разменят гостувания.

Турнето на казанлъшката трупа с Мускетарите на Гундеров, които се посрещат изключително възторжено от театралните фенове, ще продължи този понеделник и в Русе, където спектакълът щe бъде игран за втори път, само в рамките на по-малко от два месеца.

Представлението във Варна е десето от премиерата в края на миналия октомври насам, предстоят турнета и в други големи български градове. Публиката в Казанлък ще има удоволствието да гледа "Тримата мускетари" на 25-и февруари във Военния клуб. Две нови млади попълнения се вихрят на сцената в този спектакъл - софиянецът Ивайло Драганов като Д Артанян и старозагорецът - Арамис - Александър Бориславов.

Турнето в Търговище, Варна и Русе се случва само ден, след като актьори от трупата показаха вчера на Националната туристическа борса в София, моменти от спектакъла-възстановка "По стъпките на траките", дело на старозагорския режисьор Стефан Делев. Спектакълът бе показан за пръв път по време на миналогодишните дни на тракийската култура в Казанлък, в района на Мегалита.

"По стъпките на траките" бе част и от местната програма в Нощта на музеите миналата есен.

В момента, театърът на Казанлък е в очакване на поредната реформа и преструктуриране в последните 4 години. Решение на Общинския съвет намали бюджета на театъра и гласува намаляване на щатния състав от 35 на 26 заети. През пролетта на 2012-та година, когато след ожесточени протести, дойде новият директор, театърът бе с щат от 44.5 души. Към момента, в общинската трупа се трудят 36 души, заети в 34 щатни бройки.

От 23-и февруари, камерният спектакъл "Пристанища и стаи" на младия режисьор Петър Денчев, ще се играе вече в залата на "Искра" 4, след като стана ясно, че Шипковата къща, за чието уникално пространство той бе създаден специално, вече няма да работи. Две млади актриси, Костадинка Аратлъкова и Таня Манчева, която играе и в Сфумато, разплакват публиката в този уникален спектакъл, с който казанлъшкият театър кандидатства в програмата на Друмевите празници през май в Шумен.

След два месеца, се очаква театърът да има ново ръководство, след изтичане на срока на договора на сегашния директор, поради което Община Казанлък обяви конкурс преди два дни.