На 23-ти август започват ежегодните „Празници в долината на тракийските царе“ в Казанлък.
Първото събитие от програмата бъде в Музея на фотографията от 17 часа където ще се проведе представяне и тестване на обективи „Сигма“. На 24 август, от 17:30 часа по време на Джазарт Казанлък ще бъде представена биографичната книга за живота на д-р Емил Илиев – основател на международния фестивал в Банско от неговата съпруга Татяна Илиева, отново в Музея на фотографията.
Вечерта ще завърши с „Кино под звездите“ по време, на което от 20 часа на Тракийската гробница в парк „Тюлбе“ ще се покаже прожекцията на филма "Апокалипсис до поискване", както и среща с творческия екип на лентата, чийто режисьор и сценарист е казанлъчанина Петър Марчев.
Изложби, арт ателиета, „Музикално влакче“, конкурси, презентации и музикални срещи са подготвили за казанлъчани и гостите на града организаторите на Тракийски празници 2023.
В кулминационните дни на тържествата ще се състоят и три опери на специално построената за събитията, внушителна сцена на язовир „Копринка”.
Старозагорската опера ще открие музикалните вечери, обединени под мотото „На брега на древния Севтополис”, на 30 август от 20 часа с вердиевата опера „Атила“ съвместна продукция на Старозагорската опера с Театро Лирико-Каляри. На 1 септември от 20 часа Балетът на операта ще представи танцовия спектакъл по хореографията на Марио Пиаца „Гето”. Финалът на 3 септември е мюзикъла „Есмералда-Парижката Света Богородица” по музиката на Рикардо Кочанте с участието на Михаела Филева в ролята на Есмералда.
Цялата програма за „Празници в долината на тракийските царе“ 2023 може да видите тук