9-годишната Фая Гератлиева е единственото казанлъшко дете, което получи награда от Националния конкурс „Малкият принц”. Освен, че беше отличена в поетичното състезание, Фая впечатли жури и публика на официалната церемония по награждаването, като рецитира свои стихове. Малката поетеса е възпитаник на клуба „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Иван Рилски” - Казанлък.

Победното шествие на талантливите „светлинки” продължава с пукването на пролетта. С награди се завърнаха талантливите поети и писатели от клуба с ръководител Валентина Димова от престижния конкурс „Водата извор на живот”. На второ място е класирана София Людмилова на 7 години, а на трето е Фая Гератлиева. Конкурсът е включен в календара на Министерството на образованието и науката.

Шест награди донесоха членовете на клуба от Националния конкурс „Стамен Панчев” в Ботевград. 18-годишната Сабел Гератлиева – сестра на малката Фая, е класирана на първо място за поезия и на трето място за проза. Първо място за проза получи Кирил Димов на 14 години, а неговият връстник Лъчезар Йорданов се класира трети. Фая Гератлиева също е с трето място, но в раздел поезия. „Светлинките” имат една поощрителна награда.

От конкурса за журналистика „Григор Попов”, който се проведе в Разград, второ място спебели 8-годишният Диан Драгнев, а Лъчезар Йорданов е с поощрение. Отново Лъчезар се класира на трето място в Националния конкурс за пезия „Жената любима и майка”.

Възпитаниците на клуба „Светлини сред сенките” продължават усилената си работа по двата колективни романа, в проза и в поезия, както и подготовката си за представяне на летния фестивал за фантастика.