В Музея на фотографията в Казанлък французинът Пиер – Етиен Же откри фотографска изложба „ 35 нюанса от Париж“. Откриването на изложбата в Казанлък, непосредствено сред атентатите в Париж, Пиер – Етиен Же определи като почит към всички онези хора, които приключиха по трагичен начин своя живот.
До момента изложбата е показвана в София, Стара Загора и Плевен. Специално за Казанлък има добавени нови фотографии. Фотосите от изложбата се простират в един период от около седем години и това е периодът, в който авторът е имал шанса да живее в Париж, могъл е да придобие поглед, който е по – различен от този на туриста и да върне детайли, покрай които обикновено човек минава без да обърне особено внимание. В изложбата са показани и Айфеловата кула, стъклената пирамида над входа на Лувъра, градината на Пале Роял, бреговете на Сена и Сите с катедралата Нотр Дам, Триумфалната арка, и всички онези паметници, които не могат да бъдат избегнати, но в нея те не са на онова първо място, което обикновено им се отдава. „ Да изобразиш Париж, означава да изразиш усещанията и емоциите си, своето собствено усещане и възприятие на Града – светлина. Макар че изображенията ми са само в черно и бяло, това което ме привлича по време на разходките из Париж са формите, структурите. Чрез стъпките, които изминавам, пресъздавам своята собствена вселена – малко меланхоличен, малко драматичен“, разказва Пиер - Етиен Же.
Изложбата тръгва от 20 нюанса, заради пространствата, които авторът е имал на разположение за първата изложба. С времето тя е адаптирана към пространството и възможностите за експониране. Целта на автора е тя да достигне до 50 фотоса, за да бъде направена аналогия с книгата „ 50 нюанса от Париж“. Те ще бъдат показани във Варна през месец декември .
При откриването на изложбата с едноминутно мълчание бе почетена паметта на жертвите в терористичните атаки в Париж. Присъстващите на събитието имаха възможност да изразят своите съболезнования в специална книга, която ще бъде предадена в Посолството на Франция.