Даниел и Сифей с нови предизвикателства
Дойче Класикъл Аудио Бутик.
Така се нарича поредното музикално предизвикателство на музикалното семейство казанлъчанинът Даниел Трингов и китайката Сифей Уен.

Цигуларят и виолончелистката от година и половина живеят в немският град Станберг, където продължават активната си звукозаписна и концертираща дейност, имат и собствено музикално студио.
В началото на този месец двойката Трингов -Уен стартира реализацията на новата си програма за подкрепа на млади таланти и благотворителни концерти.
Основната цел на програмата е да спомогне за развитието на истинските дарования и организиране на качествени културни събития, широкодостъпни и за всякакъв вид публика.
От няколко дни музикалното семейство е в Казанлък, където прекарва лятната си отпуска.
За сайта zakazanlak.bg Даниел Трингов, сподели, че като част от Дойче Класикъл Аудио Бутик вече са факт първите 4+ промоционални албума, предназначени за претенциозната и с висок музикален вкус публика на класическата музика.

Опциите на Дойче Класъкъл бутик включват също и специални ваучери за изтегляне на висока резолюция на аудио записите, компактдискове и флашдрайв аудио формати.
Вече е готова и есенната програма за коцертните събития на дуото Даниел Трингов- Сифей Уен в цяла Европа.
Повече подробности за програмата, както и за начините, по които може да се даде подкрепа за младите таланти и изтегли тяхна музика, може да се научи от специалната интернет страница на Глобал Класикъл аудио бутик:

Даниел Трингов е от Казанлък, започва да свири на цигулка на 6-годишна възраст. Възпитаник е на Музикалното училище в Стара Загора, а по-късно и на Музикалната академия в София, където учи цигулка при проф. Елисавета Казакова. От 1991 до 1995 г. е в състава на Нов симфоничен оркестър, а от 1995 до 1999 г. свири първа цигулка в Theatro Lyrico de Europe – оперен оркестър, често концертиращ в България, Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия и други страни.
През 2002 година Даниел печели пълна стипендия по цигулка в Университета в Мисисипи, където учи при големия руски цигулков педагог, проф. Александър Брусиловски. Следват редица солови и оркестрови изяви, които надграждат артистичните му качества.
Освен като изпълнител, се изявява и като аранжор, композитор и звукоинженер, работейки в собственото си звукозаписно студио в Бетъни, Кънектикът, САЩ. Занимава се с дизайн и фотография.
От няколко години заедно със съпругата си Сифей живеят, пътувайки основно из Стария континент.


Още с първите си концертни изяви за китайката Сифей Уен музикалните критици твърдят, че е „най-талантливият и обещаващ виолончелист“. Родена в Шанхай, но израснала в САЩ. Музикалните си постижения дължи на известната музикална педагожка, професора по виолончело Елеонор Шоенфелд.
Сифей Уен е носител на много международни отличия. Нейният опит като концертен изпълнител, оркестров солист и камерен музикант включва редица изяви: в телевизионни програми, музикални фестивали, била е солист на престижни световни оркестри, сред които Foundation Debut и Thornton School of Music.

Цигуларят Даниел Трингов и виолончелистката Сифей Уен имат няколко концерта и пред казанлъшка публика.