Районна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо 42-годишна жена, нарушила три пъти задължителната карантина, за да посещава роднини и търси пари

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишната С.Я., за това, че в периода от 07.04.2020 г. до 13.04.2020 г. в град Гурково на три пъти, по време на обявеното извънредно положение, е нарушила карантината, под която е била поставена.

42-годишната жена не е изпълнила задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, което е посочила, че ще пребивава в България, като е напускала адреса си на 7, 12 и 13 април 2020 г.

По делото е установено, че обвиняемата С.Я. се завърнала от Великобритания на 4 април 2020 г. Тя трябвало да изпълнява на адрес в град Гурково задължителна 14-дневна карантина, но я нарушила три пъти. При трите проверки, извършени от полицейски служители, жената е отсъствала от дома, който е посочила, като е обяснила, че е ходила до роднини, до хранителния магазин за покупки и да търси пари.

Предстои Районен съд – Казанлък, да насрочи заседание по делото.