„Задържане под стража” определи съдът за 39-годишен казанлъчанин

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Антон Чавдаров, обвинен за хулиганство, съпроводено със съпротива и закана с убийство на полицейски служител

Днес, 5 април 2016 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Антон Чавдаров, на 39 години от Казанлък, привлечен като обвиняем за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител, за закана с убийство на полицейски служители, както и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения - престъпления по чл. 325 ал. 2 и по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 2 и по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.
До настоящия етап на разследването е установено, че на 2 април 2016 г. Антон Чавдаров, който бил във видимо нетрезво състояние, с насочена брадва е отправял закани с убийство спрямо полицейски служители от РУ на МВР-Казанлък, не е преустановил действията си след полицейското предупреждение и оказал е съпротива на органите на реда.
Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.
Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им и е налице реална опасност обвиняемия да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване, ако спрямо него бъде взета по–лека мярка за неотклонение.
Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.