Задържаха под стража трима в Казанлък

Трима мъже са задържани по искане на Районна прокуратура – Казанлък. Двама от тях са за извършена серия от кражби, а третият е за изнасилване.

По искане на Прокуратурата в Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.С., на 19 г., и Д.А., на 29 г., за извършени кражби при продължавано престъпление и рецидив. В периода 26.02.2019 г. – 04.08.2019 г., в Крън, на три пъти двамата са отнели чужди движими вещи и пари за над 3000 лева общо. Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителите му. Обвиняемият Д.А има 3 присъди за престъпления против собствеността, а К.С., на 19 г., е осъждан два пъти като непълнолетен за извършени кражби.Определението не е обжалвано и е влязло в законна сила.

Също по искане на Районна прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо О.А., на 34 г., привлечен като обвиняем за изнасилване. Деянието е извършено в условията на рецидив, след осъждания за престъпления против собствеността и противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи. Обвиняемият О.А се е укривал след извършване на престъплението. Осъждан е многократно, като през февруари 2019 г. е изтърпял наказание от 5 години „лишаване от свобода“. Определението подлежи на обжалване и не е влязло в законна сила.