Задържаха под стража двама рецидивисти

Със съдебно постановление на Съда в Казанлък, под стража са задържани двама рецидивисти. Съобщението е на Пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Мярката е взета по искане на Районната прокуратура в града. Двамата крадци са задържани заради серията от домови кражби, които са извършили, в периода от 20 октомври до края на декември миналата година.

Чрез различни методи, свързани основно с разрушаване на имущество и взлом, те са прониквали в няколко къщи, откъдето са задигнали хранителни продукти, електрически уреди, кабели, домакинска посуда и дрехи. Извършителите на кражбите са Бисер С., на 27 г. и Димитър И., на 37 г. Установени са като извършители на престъпленията на 6 януари 2015 година и незабавно са били задържани за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Казанлък.

До момента Бисер С. е осъждан шест пъти, а Димитър И. - три пъти, като и двамата са изтърпели наказание „лишаване от свобода“.

И двамата са привлечени като обвиняеми за кражби, извършени при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.2 във връзка с чл.195 ал.1 т.3 във връзка с чл.29 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с чл.1, във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.