Около 19:20 часа на 29 юли на кръстовището с път І-5 до гр. Шипка, л.а. „Тойота Аурис“ управляван от Б.Ш. на 49г. от гр. Перник не спира на пътен знак Б-2 (стоп) и удря движещият се с предимство по път І-5 л.а. „Пежо“, управляван от К.И. на 56г. от гр. Габрово. В резултат на сблъсъка, пътуващите в двата автомобила 44 годишна жена от гр. Перник и 53 – годишна жена от гр. Габрово са получили охлузни рани по ръцете. Заедно с водачите са откарани във ФСМП – Казанлък, където са прегледани и освободени без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, което не е показало наличие на такъв и за двамата водачи.

И още. В Районното полицейско управление в Казанлък е постъпил сигнал за повредени 150 броя фолирани бали овес от нива в землището на село Шейново. Сигналът е подал 41 годишен мъж от гр. Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

Отново е хванат водач с 2,44 промила алкохол. Водачът И.М. на 39 години е управлявал л.а. "Рено Клио" в 22:50 на 29 юли в село Шаново, Община Мъглиж. Срещу него е започнато бързо производство.