Пийнали и дрогирани шофьори по българските пътища

Три нови случая на шофьори, употребили алкохол и наркотични вещества, са установени само за няколко часа от полицейските служители в Казанлък и Стара Загора.

На 23 октомври в РУ „Полиция” - Казанлък, е образувано бързо производство срещу З.М., на 28г., от с.Елхово, общ. Николаево, затова че на същата дата по четвъртокласен път № 50027, на около 100м северно от гр. Казанлък, е управлявал л.а. ''Мазда '' под въздействие на алкохол 1.88 промила, установено с техническо средство.

Вчера в гр. Стара Загора, на пътен възел път II-57 с път I -5, полицейски екип при Първо РУ - Стара Загора е извърши проверка на л.а. "Сеат Ибиза", управляван от М.М., на 36 г. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация на алкохол в издишания въздух над 2,3 промила. Образувано е бързо производство.

В неделния ден във Второ РУ - Стара Загора е започнато бързо производство срещу Ж.Т., на 43г., от с. Сборище, общ. Твърдица, затова че на същата дата, в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул."Димчо Стаев" и бул."Цар Симеон Велики", е управлявал л. а. "Мерцедес" след употреба на наркотично вещество - метамфетамин, установено с техническо средство.

Водачите са задържани в съответните полицейски управления за срок до 24 часа.