Мъж с 19 присъди получи 4 години затвор за кражба По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък 36-годишният А.К. е осъден за това, че на 17 септември 2019 г., в Казанлък е извършил кражба на чанта, кожен портфейл, външна батерия за телефон, електронна цигара и пари - 1300 лева, 350 евро, равняващи се на 684 лв., всичко на обща стойност 2066 лв. Съдът му е наложил наказание от 4 години „лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Присъдата е влязла в законна сила и е приведена в изпълнение.

На 17 септември 2019 г., човекът, чийто вещи и пари са откраднати, помагал на свой приятел по извършването на ремонтни дейности в сграда в Казанлък. Около 11.30 ч. покрай нея минал А.К. Той видял през прозореца, че на партерния етаж имало оставена мъжка чанта, която той взел и бързо напуснал мястото.

Делото е преминало по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. А.К. до момента има 19 присъди за престъпления против собствеността.