Близо сто нелегални мигранти са задържани за два дни в Старозагорско Близо 100 души, опитали да преминат нелегално границата на България, са задържани на територията на област Стара Загора за последните два дни, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Лазар Христов. При последния случай от днес в товарния отсек на камион на 177-я километър на магистрала " Тракия", са открити 76 мъже на възраст между 20 и 30 години. Те са се самоопределили като афганистански граждани.
"Били са буквално натъпкани на много малка площ в камиона", уточни директорът на полицията в Стара Загора. Всички нелегални пътници са били дехидратирани и обезводнени. На седем от тях е оказана медицинска помощ на място, а деветима са изпратени в старозагорската Университетска многопрофилна болница.
След преглед, трима от деветимата незаконно преминали границата чужденци, са настанени в лечебното заведение, съобщи директорът на УМБАЛ Стара Загора проф. Йовчо Йовчев.
До задържането на днешната група се стига по сигнал, уточниха от полицията в областния град. А след случая, днес в Стара Загора са направени проверки на адреси и на лица, за които има оперативни данни, че могат да бъдат съпричастни към трафика на хора. Проверени са пет адреса и 25-ма граждани, не са установени нарушения. Противодействието на правоохранителните органи срещу мигрантския поток, продължава с проверки и засилен контрол и през следващите дни.