8 пияни и трима дрогирани хванаха при акция на Пътна полиция в Старозагорско От 14 до 20 ноември на територията на ОД на МВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2504 МПС и 4715 лица.
За седмица в региона са установени 8 водачи на МПС, които са се качили се зад волана след употреба на алкохол – двама от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000. При проверката са установени и трима шофьори, употребили наркотични вещества или техни аналози. Един от спрените за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. При акцията са 9 неправоспособни водачи на МПС-та.
Съставени са 830 фиша и 201 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 166 проверки, установени са 144 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 22 проверки, установени са 12 нарушения.