18 години затвор за умишлено убийство в Казанлък

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Стара Загора, на 18 години затвор е осъден мъж за умишлено убийство в Казанлък

На 19 октомври 2021 г. по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден И.М. на 48 г., за това, че на 4.07.2019 г., в Казанлък, е извършил убийство с особена жестокост - престъпление по чл. 116, ал.1, т. 6 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс, информира Апелативна прокуратура - Пловдив.

Окръжен съд – Стара Загора, наложи на И. М. наказание от 18 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Съдът разпореди и незабавното му задържане.
По делото е установено, че И. М. и пострадалият В. Н., на 64 г., били съседи в град Казанлък. На 4 юли 2019 г. между двамата възникнал спор по повод отправена забележка от 64-годишния мъж към И.М. за неправилно паркиране на автомобила му. Подразнен от забележката, И. М. нанесъл на В. Н. множество силни удари с юмрук в главата и по тялото. Два дни по-късно, въпреки усилията на лекарите, пострадалият мъж е починал в болницата.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив, като до влизането му в законна сила, съгласно законовата презумпция, обвиняемият се счита за невинен.